Ontdek de magie van edelstenen in je interieur

Tegenwoordig brengen we gemiddeld heel wat uren door in ons huis. Daarnaast hebben we in huis een verzameling van apparaten staan, denk aan magnetron, telefoons, laptops, tablets, handige apps om verlichting etc te bedienen d.m.v. bluetooth of wifi. Super handig allemaal, maar niet zo goed voor het klimaat in huis. Steeds meer mensen hebben (onbewust) last van al deze niet voor het oog waarneembare elektronische straling. Klachten kunnen bestaan uit vermoeidheid, hoofdpijn, slecht slapen en onrust. 

 

Edelstenen komen uit de natuur. Hierdoor haal je met edelstenen dus een stukje natuur in huis. De natuur heeft voor ons een ontspannende werking en zorgt ervoor dat we ons weer helemaal kunnen opladen. Je krijgt er vaak energie van en voelt je verfrist zowel lichamelijk als mentaal. Dat is ook een van de redenen dat mensen de natuur opzoeken. Even uit de dagelijkse sleur en kunnen ontladen en weer opladen met een wandeling in bijvoorbeeld het park of bos. Door de natuur in huis te halen kunnen we de helende en ontspannende werking thuis ervaren.

 

 

Dat we ons fijn voelen in de natuur komt omdat er in de natuur veel negatieve ionen zijn. Negatieve ionen zijn noodzakelijk voor ons als mens om goed te kunnen functioneren. Negatieve ionen worden ook wel gezien als een soort vitamines in de lucht, dit omdat ze de lucht vitaliseren. Het is daarom belangrijk om ons huis te blijven voorzien van voldoende negatieve ionen. Dit kunnen we doen door natuurlijke items aan ons huis toe te voegen. Denk aan planten, houten meubels of decoratie gemaakt van natuurlijke materialen zoals linnen, hout en edelstenen.

 

Alle elektrische apparaten in huis en synthetische producten die we gebruiken geven positieve ionen af en verminderen hiermee de noodzakelijke negatieve ionen. Positieve ionen hebben een afbrekende invloed op de leefomgeving en onze gezondheid. Ze maken de lucht onbruikbaar. Positieve ionen zijn vrije radicalen die schadelijk zijn voor onze gezondheid en zijn de oorzaak van oxidatieve stress. Door een teveel aan positieve ionen kun je allerlei klachten ervaren zoals vermoeidheid, hoofdpijn en problemen aan de luchtwegen.

 

Probeer met kleine stapjes en aanpassingen steeds meer een Mindful huis te creëren:

 

- Lucht je huis elke dag even
- Haal de natuur in huis met natuurlijke items zoals planten en edelstenen
- Beperk het gebruik van elektrische apparaten en synthetische producten
- Probeer het stof in huis niet te laten opstapelen (stof veroorzaakt ook positieve ionen)

 

Edelstenen bevatten net als alle elementen uit de natuur negatieve ionen. Van alle edelstenen geeft Amethist de meeste negatieve ionen af.

Een echte krachtpatser die dus eigenlijk niet mag ontbreken in jouw woonkamer. 

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer edelstenen die je kunt inzetten om een bepaalde sfeer in huis te realiseren. Maar voor mij is het volgende rijtje de basis waarmee je vooral een Mindful huis creëert met rust, balans, zuivering en positieve energie.

 

 

De volgende edelstenen zijn mijn favoriete top 6 voor mindful wonen

  1. Amethist - deze edelsteen brengt harmonie en balans. Geeft ontspanning en bevordert in de slaapkamer                een goede nachtrust.

  2. Roze amethist - deze edelsteen zorgt voor een fijne sfeer in huis vanwege de kalmerende werking en het geven     van een gevoel van vrede en ontspanning.

  3. Bergkristal - deze edelsteen verdeelt een zuiverende energie over de ruimte en geeft een ontspannende energie      in huis.

  4. Labradoriet - dit is een zeer beschermende steen. Het reinigt de aura en houdt negatieve energie buiten de deur.
  5. Gouden driehoek - deze set bestaat uit amethist, bergkristal en roze kwarts.                                                                          Deze combinatie versterkt elkaar en de edelstenen vullen elkaars energie mooi aan waardoor er een harmoniserende en zuiverende energie  ontstaat die zorgt voor rust en balans.

  6. Alle soorten Agaat - deze edelstenen hebben een hele aardende werking en helpen ontladen. Ze zorgen voor een gemoedelijke sfeer en warmte in de ruimte.

Daarnaast is een stukje zwarte toermalijn bij de tv en in de meterkast een goed idee. Zwarte toermalijn staat voor zuivering en bescherming tegen allerlei soorten straling.

 

Mindful wonen met edelstenen dus! 

Geen idee welke edelstenen in jouw huis passen? Ik geef graag advies. Ik kan edelstenen adviseren die afgestemd zijn op jouw huis.

Neem vrijblijvend contact op middels het contact formulier of via what's app op tel 06- 13128388.