HSP - HoogSensitieve Personen

 

Hoogsensitiviteit is in de meest pure zin: diepgaande informatieverwerking in de hersenen. De diepte van verwerking betekent dat hoogsensitieve mensen een intense waarneming hebben van allerlei details in hun omgeving. Dit wil zeggen dat HSP’ers letterlijk veel meer zien, ruiken, emoties voelen, indrukken en lichamelijke sensaties ervaren dan niet HSP’ers. 

 

Door deze diepe manier van denken, ervaren en verwerken kunnen hoogsensitieve mensen sneller overprikkeld raken. Alle gevoelens, indrukken en gedachten kosten meer tijd om te verwerken. De emoties die deze indrukken oproepen zijn vaak ook intens (emotionele intensiteit). Hierdoor kan er sneller stress ontstaan, zeker als er te weinig oplaadtijd en ontspanning is.

 

Zorg als hoogsensitief persoon dus voor voldoende ontspanning en oplaadtijd. Edelstenen kunnen hierbij ondersteuning geven.

Als hoogsensitief persoon zijn mijn favoriete edelstenen om bij je te dragen: labradoriet, aquamarijn, toermalijnkwarts, lepidoliet en mosagaat. Om in huis neer te zetten en zo een bijdrage te leveren aan de energie in huis ben ik helemaal weg van amethist zowel de paarse als de roze variant.